Åsa 10:a på SM

april 26, 2010 Tjelvar No comments exist

Åsa Lindqvist 10:a i natt-SM i D 21-klassen. Det här är Åsas bästa placering någonsin i ett natt-SM och fjärde gången hon är tio-i-topp på en SM-tävling överhuvudtaget.

Tävlingarna avgjordes i Borensberg i Östergötland och segrade gjorde Linnea Gustafsson, OK Hällen, som var överlägsen och vann med nästan tre minuter före Beata Falk. Åsa var drygt 7,5 minut efter på sin 10:e plats. Det var jämnt kring Åsa med fem löpare inom 59 sekunder på placeringarna 7-11.

Åsa berättade efter loppet att det var kul orientering och att det i stort sett gått bra, förutom osäkerhet som kostade tid vid ett par kontroller.

Bra säsongsdebut på allvar för Åsa som bara orienterat på barmark, eller i alla fall nästan barmark, den här säsongen på läger i Serbien för 7 veckor sedan. Enda nattpasset innan SM blev ett kartpass på de UOK-uppkörda skoterspåren på Gammlia i lördags (!) kväll.