Ruggigt svårt på Venla/Jukola

juni 21, 2010 Tjelvar No comments exist

Det var ett historiskt Venla/Jukola som vi fick vara med om i Kytäjä, ca 6 mil norr om Helsingfors. Historiskt för att det var nytt deltagarrekord med över 1000 lag i damstafetten Venla, och mer än 1500 lag i herrarna Jukola. Totalt över 15 000 deltagare. Dessutom var terrängen och orienteringssvårigheterna historiskt tuffa och det var långa kilometertider överlag. Bara 140 lag i herrtävlingen klarade sig under 10 min/km i snitt!

För oss i Umeå OK så drabbades vi av stort kvinno- och manfall sista dagarna som gjorde att vi bara fick ihop 1,5 lag i vardera av de två tävlingarna. Damlaget i Venla slutade på 242 plats – klart på bästa fjärdedelen efter i stort sett stabila insatser av Linnea Olofsson, Kristina Nordebo, Johanna Selling och Johanna Hallberg.

Herrlaget slutade på bättre tredjedelen i tävlingen med sin 454:e plats och en genomsnittlig kilometertid på ca 12 min. Extra kul i herrlaget var Henrik Johanssons fina plockning på andrasträckan där han tog 360 placeringar och med nyförvärvet Magnus Svensson fina debut i UOK-tröjan med 128 platsers förbättring på femte sträckan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *