VILKET CLAS(S)-LOPP I ARVIKA!

Clas Fries vände en liten tyngre start på Oringen till en fantastisk avslutning när han från sin sjätte plats i H 60,  först rusade om brorsan Anders (som bara startade fyra sekunder före i jaktstarten) för att sedan med dagens överlägset bästa etapptid plocka upp tvåan, trean och fyran också och i en spurtstrid bli totaltvåa efter suveräne norrmannen och förre världsmästaren Sigurd Daehli. Anders Fries tappade några placeringar till en nionde plats.

Elisabeth Fries slutade som väntat på fjärde plats i D 55 efter ytterligare ett stabilt lopp som gav en tredje plats på etappen. Avstånden framåt och bakåt var för stora för att det skulle bli nån annan slutplacering än som fyra.

Förutom dom friesiska placeringarna på topp-tio-listorna så kom Isak Lundholm finfin 11:a i H 14, Anna Karin Nilsson plockade placeringar varje dag i D 50 Kort och blev också 11:a och Åsa Bäckstrand i D 40 Kort slutade på 12:e plats.

Många andra  av alla ca 60 UOK:are som var på plats i Värmland gjorde förstås också bra insatser också utifrån sina egna förutsättningar. Knappt en tredjedel var ungdomar upp till 15 år och flera genomförde nu sitt första Oringen. Nästa år när Oringen går i Ö-vik räknar jag med att vi kraftsamlar – jag har tidigare nämnt siffran 150 UOK:are – och det tror jag är realistiskt och kanske en tredjedel av dom kommer att vara ungdomar?

Det här inlägget postades i framsida, nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *