Tjejerna klättrade på 10-mila

april 28, 2018 Tjelvar No comments exist

Umeå OK:s damlag slutade på 162:a plats i den tuffa 10-milatävlingen i Nynäshamn. Det började illa för laget när Freja Vredin tappade en lins efter ögonkontakt med en grankvist redan på väg till första kontrollen och Freja fick springa i ett dimmigt töcken och tappade mycket tid och växlade som 310:e lag, dryga 40 minuter efter täten.

Det gav ju ett klättringsläge för de andra i laget- och det tog dom vara på med bravur. Åsa Otterbjörk tog 63 placeringar på andra sträckan efter ett riktigt stabilt lopp. Klara Yngvesson fortsatte på den tredje, långa och ogafflade, sträckan med att plocka 36 platser på ett lopp som ändå innehöll några extra svängar.

På fjärde sprang Stina Nilsson ett bra lopp och fortsatte klättringen genom att plocka 30 platser till 181:a plats. Stabilt och bra lopp gjorde också Cecilia Rydberg på sista som sprang om 19 lag till upp till 162:a plats. En bra insats med tanke på den olyckliga starten med synliga problem för Freja!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *