Bra UOK-start i O-ringen i Ö-vik

juli 22, 2018 Tjelvar No comments exist

O-ringen 2018 är igång med idag drygt 120 startande UOK:are – och med fina framgångar också. Bara det att de allra flesta tog sig runt sina banor är bra – för det var bitvis tufft och svårt.

En etappsegrare blev det också genom Linda Sandblad som var snabbare än sina drygt 100 konkurrenter i D40 Motion – Grattis Linda!

Om vi tittar till tävlingsklasserna så blev det en riktigt fin placering i herrarnas huvudklass, H21, i MTB-orienteringen genom Mattias Nyström som blev tvåa i tävlingen som också ingår i Svenska cupen för MTB-orienterarna – snyggt!

I ”fotorienteringen” är det, som så ofta i Umeå OK, i första hand tjejerna i klubben som visar framfötterna. Här några exempel:

Åsa Otterbjörk – trea i D 40, Maja Lundholm bra femma i D 12 och samma placering för Elisabeth Fries i D55. Britt Karlsson var sexa i D 60 Kort, Märta Östberg blev finfin åtta i D 10, Torunn Otterbjörk var elva i U2 och snabbaste tjej i klassen. Klara Yngvesson kom på 13:e plats i D 21 Lång och Tuva Sirviö var 15:e i D 12 – bara två minuter efter Maja på femte plats.

Imorgon är det tidig start och samma arena som idag – och dags för killarna i klubben att kliva fram ett par steg också!