Fantastisk UOK-vecka i Höga Kusten-terräng

juli 27, 2018 Tjelvar No comments exist
O-ringen 2018 Höga Kusten – Örnsköldsvik är genomförd.
 
Å låt mig först göra mig till tolk för alla vi UOK.are som varit på plats under hela eller delar av O-ringenveckan och tacka arrangörerna, från i huvudsak Ö-viksklubbarna, för ett fantastiskt arrangemang. Kartor, banor och terräng har hållit mycket hög klass, även om det alltid finns olika tyckanden kring de här delarna. Men ibland måste man vara beredd på att kvalitén på någon bana, eller från någon startplats någon dag blir lite sämre. Arrangörerna har att se till helheten och då kan man behöva prioritera olika från dag till dag för att få ihop det hela.
 
En annan sak som imponerade var hur smidigt bussningen fungerade och det finns många andra detaljer som också var av yppersta klass.
 
På väg hem från dagens arena så träffade vi många funktionärer som vi känner sedan tidigare, och gemensamt var att dom var ganska så uttröttade efter att ha slitit många, långa timmar för att göra det så bra som möjligt för oss gäster. Å då pratar vi inte bara om hur mycket jobb dom lagt ner den här veckan – utan också om åren av förberedelser för många av dom!m vi tyckerattdet var mycket jobb med vårt arrangemang av USM förra året, så är det bara en viskning mot det som Ö-viksklubbarna fått lägga ned!
 
För oss i Umeå OK var det här rekordens O-ringen när det gäller deltagande. Tro det eller ej, men det är 163 UOK:are som har deltagit på årets O-ringen – så många har vi aldrig varit förut på någon tävling överhuvudtaget tror jag mig kunna säga . Det är också otroligt roligt att kunna konstatera att 46 av de 163 UOK:arna är ungdomar upp till 19 år (och övriga 117 känner sig kanske mer eller mindre ungdomliga och fräscha efter en veckas orientering…)
 
Det är också kul att konstatera att så många av våra yngre klubbmedlemmar har klarat av sina banor och tagit sig runt utan att bryta eller stämpla fel. När det gäller det sistnämnda är dom överlägsna de mer äldre och rutinerade orienterarna i klubben.
 
Till sist lite om dom främsta UOK-placeringarna under O-ringen 2018:
 
Lite i skymundan bland alla tusentals orienterare som springer/joggar och går för att hitta skärmar har ungefär 400 Mountainbikeorienterare deltagit i O-ringen och där kan vi i Umeå OK glädja oss åt att Mattias Nyström blev totaltvåa i herrarnas huvudklass – H21 efter en etappsvit med placeringarna 2-3-3-12 och 2. Imponerande av Mattias som i första hand är multisportare av världsklass, men som nu bara fick stryk av Sveriges främste MTB-orienterare Markus Jansson – och bakom Mattias på andraplats fanns flera landslagscyklister!
 
Årets klassegrare blev Linda Sandblad som vann D40 Motion efter tre raka etappsegrar och sedan ett mindre lyckat lopp som gav spänning inför slutetappen- Linda vann med dryga tre minuters marginal.
 
Åsa Otterbjörk blev fyra i D40 efter en hård strid om platserna 2-5 bakom överlägsna segraren Yvionne Gunell från Finland. Tvåa blev förra världsmästarinnan Lucie Rothauer – som hette Böhm – när hon vann VM-titeln. Åsa var14 sekunder från tredjeplatsen och 55 sekunder från plats två.
 
I D12 har Maja Lundholm och Tuva Sirviö haft en jämn kamp alla fem dagarna. Till slut blev det Maja som var snabbast i mål på femte etappen och knep femte plats, nio sekunder före Tuva som slutade sexa!
 
Elisabeth Fries kom på femte plats i D55 efter en serie jämna lopp i Ö-viksterrängen.
 
Men i sann Baron Pierre de Coubertin-anda vill jag ändå lyfta fram att det viktigaste är inte att segra utan att delta – och förhoppningsvis genom det ha haft roligt. Och det är det jag hoppas att alla ni 163 UOK:are tar med sig från årets O-ringen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *