O-ringen måndag 23 juli 2018

juli 23, 2018 Tjelvar No comments exist
Den andra etappen av O-ringen gav en ny etappseger till vår nya D40 Motion-stjärna Linda Sandblad som nu tog andra raka och nu ska förbereda sig både på att dels försöka sig på ett äkta orienterings-hat-trick med att vinna tre etapper i rad på onsdag, och dessutom vara ansvarig för vår klubbträff på onsdag kväll på Sandudden då vi hoppas att många av alla ca 130 UOK:are som är på O-ringen kommer. Och blir det tredje raka så blir det mycket tårta att fixa…
 
Annars var andra etappen på många sätt ännu tuffare än den första och för flera klasser var det inte heller lika fint som på söndagsbanorna. Att vi också hade veckans tidigaste startgrupp och fick vara med och spåra i terrängen den här dagen gjorde det heller inte helt gynnsamt. Men visst var det många UOK:are som gjorde bra ifrån sig i alla fall. Och däribland några ”grabbar” också.
 
Årets UOK:are 2017, Lennart Karlsson, var nära att tillsammans med Linda S bli dagens UOK:are, men i slutskedet av dagen så blev han nedpetad till andra plats i H 65 Kort och i sammandraget är Lennart trea. I D 40 kom Åsa Otterbjörk idag sjua och halkade ner två platser till femte totalt. I klassen D12 är det sex tjejer från klubben som är med och alla har klarat av att fullfölja de två första etapperna och två av dom är med i toppen. Idag var Tuva Sirviö snabbast av våra och blev åtta och ligger nia, medan Maja Lundholm kom nia idag och ligger sexa totalt.
 
Majas brorsa Isak sprang bra på den svåra H15-banan och kom på 13:e plats och klättrade därmed 21 placeringar till 18:e. Dom andra två UOK-grabbarna i H 15, Oskar Ådahl och Rasmus Eriksson, orienterade också bra och plockade många placeringar.
 
Nu är det vilodag på tisdag, eller aktivitetsdag som arrangörerna kallar det. Men gissningsvis blir det många som passar på att vila trötta ben och att svalka sig från den heta sommarvärmen som kom tillbaka till Ö-vik under måndagsförmiddagen. Sen väntar det som jag tror att många kommer att uppleva som O-ringenveckans orienteringshöjdare när det på onsdag är dags för den tredje etappen – medeldistans i fin orienteringsterräng med vackra vyer i Backsjö och på Slåtterberget. Och bara det att många klasser har 155 meters stigning upp till start från arenan skvallrar om att det, till stor del, kommer att blir härlig utförsorientering på onsdag!
 
Å sen kryddar vi det med vår klubbträff på onsdag kväll, kl. 17.30 på Sanduddens lägergård utanför Mellansel – välkomna då!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *