EM-GULD TILL ISAK LUNDHOLM!!

februari 25, 2020 Tjelvar No comments exist
Isak Lundholm spurtar mot EM-guld. (Foto Thomas Eriksson)


Efter att ha varit osynlig såväl på radiokontrollen och på förvarningen så kom Isak Lundholm först uppför backen från Abborrtjärnen upp till målet efter en mäktig styrkedemonstration i konkurrens med tre medtävlare på masstartstävlingen över medeldistans. Isak höll undan när det plattade ut på upploppet och vann därmed ett efterlängtat och välförtjänt guld Europeiska Ungdomsmästerskapen.

Isak var sekunden före landslagskompisen Albin Gezelius och på tredje plats schweizaren Gian Andri Mueller som var fyra sekunder efter.

Isak var förresten den ende icke-ryss som vann en klass i dagens tävlingar som gick i strålande vinterväder och på ina banor och spår.

För våra övriga UOK-¨åkare blev det en fin sjundeplats i M21 för Erik Blomgren som med det var näst bäste svensk. Klara Yngvesson var inte riktigt nöjd efter ett småstruligt lopp som gav en 21:a plats och för Rasmus Eriksson i M17 (samma klass som Isak) en 22:a plats.

Imorgon avslutar vi det här stora evenemanget i Vindel/Abborrtjärn med stafetterna!

Prispallen i Ungdoms-EM – M17. (Foto: Erik Blomgren)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *