maj 22, 2019 Tjelvar No comments exist

Umeå OK samarbetar med SFI-undervisningen för nyanlända nu i maj. Förra veckan hade vi lite teori om kartor, idag var vi ute och promenadorienterade i parkmiljö och nästa vecka blir det mer skogliga vandringar med karta i hand. Totalt är det ca 75 elever vid SFI-undervisningen som deltar.

maj 17, 2019 Tjelvar No comments exist

Tre UOK:are uttagna i landslagstrupperna inför nästa skidorienteringssäsong. Erik Blomgren finns med i A-truppen som vanligt, och i utvecklingslandslaget finns både Klara Yngvesson och Simon Eriksson med. Lägg till det att ledaren för juniorlandslaget är UOK:s Mattias Johansson.

maj 16, 2019 Tjelvar No comments exist

Torsdag 16 maj ordnar Umeå OK en prova-på-orientering med många olika lätta, men också några lite svårare banor. Du väljer själv vilken bana som du tror passar dig och våra instruktörer på plats hjälper dig med det.

Starta när du vill mellan kl. 18-19 och samlingen är vid parkeringen vid Carlshöjdsskolan – ta gärna cykeln dit om du kan, det går också att åka med lokalbussarna.

För dig som inte är ansluten till en klubb kostar det bara 20 kronor att vara med om du är vuxen (kan swishas). Ungdomar under 16 år deltar gratis.

Välkomna hälsar Umeå OK!

maj 10, 2019 Tjelvar No comments exist

Nu är vi igång med våra fyra fina Naturpassarrangemang: Skoj På Hoj, Dra Åt Skogen, Gång På Gång och vårt kombinerade Skoj På Hoj/Dra Åt Skogen-paket i Holmsund/Obbola där vi dessutom bjuder på en nyhet med en Mountainbikeorienteringskarta!

Söndag 12 maj mellan kl. 13-15 kan du komma till lekparken i Hedlundadungen där vi har lite prova-på-aktiviteter där det finns något för alla åldrar. Självklart säljer vi alla paketen där också – och köper du alla fyra så får du ett rabatterat pris.

Våra Naturpassarrangemang pågår från och med nu tills slutet av oktober – och du kan besöka kontrollerna när du vill, dag som natt, vår, sommar eller höst.

Mer om alla paketen och var man kan köpa dom kan du läsa HÄR:

Varmt välkomna att vara med!


maj 8, 2019 Tjelvar No comments exist
Kom till Östra Ersbodaskolan på torsdag 9 maj mellan 18-19

Vill du testa orientering på en bana som passar dig både när det gäller längd och svårighetsgrad? Då har du chansen torsdag 9 maj mellan kl. 18-19 med samling på Östra Ersbodaskolan. Kom dit så berättar vi mer och du får hjälp med det du behöver för att ge dig ut och hitta kontrollerna. Vi har flera instruktörer på plats som hjälper dig till rätta.

För de mer vana orienterarna så finns det banor att välja på som på en vanlig motionsorientering.

För ickeklubbanslutna kostar det bara 20 kr att vara med för vuxna – ungdomar får prova på helt gratis.

Välkomna hälsar vi i Umeå Orienteringsklubb!

maj 4, 2019 Tjelvar No comments exist

Äntligen är det dags att sätta igång igen med våra härliga måndagsträningar. Vi räknar med att vi kommer att vi kommer att vara mer än 150 personer på plats i Röbäck på måndag kväll med de här grupperna:

  • ÖRNARNA – Skogslekgruppen med ca 15 barn i åldrarna 7-8 år
  • IGELKOTTARNA – Nybörjarträningsgruppen med ca 20 barn i åldrarna 9 år och äldre
  • UGGLORNA – ungdomsgruppen för ca 15 barn födda 09-10.
  • RÄVARNA – ungdomsgruppen för ca 15 barn födda 07-08.
  • NYBÖRJARGRUPPEN FÖR VUXNA – med ca 25 deltagare
  • FORTSÄTTNINGSGRUPPEN FÖR VUXNA – med ca 30 deltagare

För att ta hand om det här så är det ca 20 tränare och instruktörer igång och tillsammans med alla medföljande föräldrar så blir summan av allt det här att vi kommer att vara fler än 150 personer på plats.

Det, tillsammans med att det säkert pågår andra aktiviteter i Röbäck på måndag kväll gör att det kan bli trångt med parkeringar. Samåk, cykla ni som har möjlighet, eller ta gärna bussen!