mars 26, 2019 Tjelvar No comments exist

Mästerskapstävlingarna med Ungdoms-EM, Junior-VM och stora VM i Piteå är avklarade. Isak Lundholm svarade för en fantastisk internationell mästerskapsdebut med ett silver i Ungdoms-EM i masstarten och sedan också med i det svenska bronslaget i stafetten.

Erik Blomgren gjorde ett fint VM genom att komma på placeringarna 10-9-9 i de individuella loppen och med det vara 3-2-2 av de svenska åkarna.

februari 27, 2019 Tjelvar No comments exist

Fredag 1 mars kl. 07.30 öppnar vi anmälan för våra grupper för nya orienterare. Vi har begränsat med platser i de olika grupperna och det är ”först-till-kvarn-principen” som gäller för att få plats.  Klicka på ”Börja orientera med Umeå OK-knappen” som kommer här på startsidan för att få mer information och för att komma till anmälan.

De här grupperna kan man anmäla sig till:

SKOGSLEK – OBS GRUPPEN FYLLD SÖNDAG 3/3 – MEN VI TAR EMOT ANMÄLNINGAR FÖR EVENTUELLA RESERVPLATSER!
För barn mellan 7-8 år (födda 2011 -2012). Här fokuserar vi främst på att leka och ha roligt i skogen. Vi har våra träffar på våren på måndagar kl 18 under tiden 6/5-10/6.

IGELKOTTARNA (NYBÖRJARGRUPP)

OBS GRUPPEN FYLLD 22/3 – MEN VI TAR EMOT ANMÄLNINGAR FÖR EVENTUELLA RESERVPLATSER! För barn från 9 år och äldre (födda 2010 och tidigare). Här lär vi oss grunderna i orientering samtidigt som vi leker och har roligt tillsammans. Vi har träningar på våren måndagar kl 18 från den 6/5 till den 10/6, eventuellt kommer vi också ha en introduktionsträff  måndag 29/4.  Vi kommer också att ha några träffar på torsdagar i maj.

NYBÖRJARGRUPP FÖR VUXNA –

OBS GRUPPEN FYLLD 12/3 – MEN VI TAR EMOT ANMÄLNINGAR FÖR EVENTUELLA RESERVPLATSER!
Vuxengruppen har också sina ledarledda träffar på måndagskvällar på samma tider, datum och platser som barn- och ungdomsgrupperna. Dessutom finns möjlighet att delta på s.k. motionsorienteringar på torsdagskvällar och helger.


februari 24, 2019 sanna No comments exist

Umeå Orienteringsklubb är Umeås Mest Hållbara Förening – det tycker i alla fall juryn från Umeå Energi som delade ut priset i samband med Umeå Idrottsgala.

Förutom äran med buckla och diplom så delar Umeå Energi ut 20 000 kronor som pris till Umeå OK!

Motiveringen till priset hör ni via den filmsnutt som ni kan se och lyssna på!

Så alla UOK:are – var med rätta stolta över det vi alla gör tillsammans.

https://www.instagram.com/p/BuKQGGrBCfK/
februari 24, 2019 Tjelvar No comments exist

H16-grabbarna Rasmus Eriksson och Isak Lundholm tog brons i SM-stafetten i skidorientering i Östersund efter jämna och bra lopp av båda två. OK Kåre vann före IFK Mora och vårt UOK-lag var bara dryga fyra minuter efter segrarlaget.

I H 21 blev paret Christian Spoerry och Erik Blomgren fyra och Simon Eriksson och Henrik Persson åtta av 13 startande lag. Å i D21 blev UOK-laget med Klara Yngvesson och Kaisa Rooba femma

februari 23, 2019 Tjelvar No comments exist

På fredag 1 mars öppnar vi anmälan till våra grupper för nya orienterare.

Det är begränsat antal platser så var beredd att anmäla er snabbt.

Dom grupper vi erbjuder plats i är:

Skogslek för barn födda 2011 och 2012.

Nybörjarträning för barn födda 2010 och tidigare.

Nybörjargrupp för vuxna.

februari 23, 2019 Tjelvar No comments exist

Varmt välkomna på måndagens årsmöte på Restaurang Kummin kl. 18.30. Anmäl helst att du kommer i förväg (senast söndag) via Eventor och Klubbaktiviteter så att vi vet hur många vi ska beställa fika för!