UOK:s vårupptaktsträff 1 maj

Tisdag 1 maj har vi  en vårupptaktsträff för Umeå OK. Vi kommer att hålla till i Musköten på Umedalen och programmet innehåller kort information om orienteringssäsongen 2018, sprintträning och för ungdomsgrupperna Björnarna-Älgarna och Tonårsgruppen blir det en teoriträff också.

Så här ser programmet ut:

13.30-14.00  Informationsträff om orienteringssäsongen 2018 för UOK-medlemmar i alla åldrar.

14.00             Gruppvisa sprintorienteringsövningar , dusch och ombyte

15.30-17.00   Teoriövningar , information och fika gruppvis

 

 

 

 

Publicerat i framsida, nyheter | Lämna en kommentar

Fullt i alla grupper- men reservlistan finns…

Nu är det fullt i alla tre grupper för nya orienterare som vi tar emot när vi sätter igång i början på maj.Men vi håller anmälan öppen ett tag till och man kan med det ställa sig på reservlista, och kanske få plats om vi får återbud.

Anmälan hittar du här:  http://www.umeaok.se/nystart

 

Publicerat i framsida, nyheter | Lämna en kommentar

1 mars öppnas anmälan för nya orienterare

Den 1 mars öppnar vi anmälningarna för våra grupper för nya orienterare. Var beredd och passa på då! Antalet platser är begränsade och det är först till kvarn som gäller. Klicka på ikonen: ”Börja orientera med Umeå OK” längst ner på startsidan.

De grupper som vi öppnar anmälan för är då:

Våra Skogslekgrupper – Falkarna och Örnarna för barn i åldrarna 6-8 år (födda 2010-2012), vår nybörjarträningsgrupp Järvarna för barn/ungdomar som är 9 år och äldre (födda 2009 och tidigare), samt vår nybörjargrupp för vuxna.

Skogslekgrupperna kommer att ha sina träffar på måndagskvällar kl. 18.00 från den 7 maj till 11 juni (sex tillfällen) och sedan fortsättning ytterligare sex tillfällen i augusti och september med preliminär start 15 augusti.

Järvarna kommer att ha sina träningar dels på måndagar, samma datum och tider, som för Skogslekgrupperna, och dels på torsdagskvällar. Alltså två kvällar i veckan. Första tillfället blir torsdag 3 maj.

Vuxengruppen har också sina ledarledda träffar på måndagskvällar på samma tider, datum och platser som barn- och ungdomsgrupperna med start måndag 7 maj.

Kostnaden för att vara med i de olika grupperna för hela året (alltså både vår- och höstomgången) är följande:

Deltagaravgift för att vara med i Skogslekgrupperna, Nybörjarträningsgruppen för barn och ungdomar samt Nybörjargruppen för vuxna är 100 kr + medlemsavgift i Umeå OK för hela 2018 som är:

  • 700 kr för hela familjen
  • 300 kr för enskild vuxen
  • 200 kr för ungdomar
Publicerat i framsida, nyheter | Lämna en kommentar

Linda och Elise – välkomna i UOK-styrelsen

UOK:s årsmöte gav två nya styrelseledamöter. Välkomna in i maktens korridorer Linda Sandblad och Elise Rognsvåg. Och tack Anna Hallmén och Simon Nilsson för era insatser i styrelsearbetet – men båda fortsätter i klubbarbetet med andra ansvarsuppgifter.

Styrelsen består nu av:
Bert Eriksson (vice ordf), Tjelvar Otterbjörk (ordf), Elise Rognsvåg, Sanna Rönnlund, Linda Sandblad, Margita Sundell (kassör), Gunnar Tiger (sekreterare)

Å dessutom kan nämnas att rekryteringen av nya ledare och ansvarsposter har varit lyckosam, men fortfarande pågår. Totalt är vi nu ungefär 60 olika personer i klubben som är klara för olika ledar-, tränar- eller ansvarsuppdrag under 2018!

Publicerat i framsida, nyheter | Lämna en kommentar

Isak tog helgens SM-dubbel

Två SM-medaljer till UOK:are idag i Östersund på långdistansen. Isak Lundholm vann H 15 igen och hade en marginal på nästan fem minuter till tvåan. I H 21 tog Erik Blomgren en bronspeng när han efter 80 minuters åkning var dryga två minuter efter Markus Lundholm från OK Renen som vann.

Simon Eriksson hade inte samma fart på skidorna som igår och slutade fyra i H 20 och brorsan Rasmus kunde inte reparera en 10-minutersbom på andra kontrollen i H 15 utan slutade femma – men från tvåan till mål var han t.o.m. snabbare än Isak som vann – men det är ju helheten som räknas!

Publicerat i framsida, nyheter | 1 kommentar

Dubbel vinst för UOK på Idrottsgalan

Umeå OK var nominerade inom fyra olika kategorier på Umeås Idrottsgala. Det blev till slut två vinster. Ulrik Nordberg blev utsedd till Årets idrottsman 2017, i första hand för sin prestation att vinna VM i skidorientering på sprintdistans i Ryssland. I kategorin Årets ledare fick Tjelvar Otterbjörk det priset.

Umeå OK var också nominerade i kategorin Årets prestation genom Ulrik Nordberg för sin VM-seger och inom Årets mest hållbara förening. Det sistnämnda med tonvikt på de hälsobefrämjande aktiviteter vi genomför genom våra arrangemang av Naturpasset (Skoj på hoj bl.a.) och att vi också kör upp promenadstigarna i Gammliaskogen.

 

Publicerat i nyheter | Lämna en kommentar