Dubbel vinst för UOK på Idrottsgalan

Umeå OK var nominerade inom fyra olika kategorier på Umeås Idrottsgala. Det blev till slut två vinster. Ulrik Nordberg blev utsedd till Årets idrottsman 2017, i första hand för sin prestation att vinna VM i skidorientering på sprintdistans i Ryssland. I kategorin Årets ledare fick Tjelvar Otterbjörk det priset.

Umeå OK var också nominerade i kategorin Årets prestation genom Ulrik Nordberg för sin VM-seger och inom Årets mest hållbara förening. Det sistnämnda med tonvikt på de hälsobefrämjande aktiviteter vi genomför genom våra arrangemang av Naturpasset (Skoj på hoj bl.a.) och att vi också kör upp promenadstigarna i Gammliaskogen.

 

Publicerat i nyheter | Lämna en kommentar

SM: UOK-guld-guld-silver

Vilka bra lopp av våra UOK-åkare på SM-JSM-USM-sprinten på Frösön idag! Simon Eriksson slog sina juniorlandslagskompisar och vann H 20 i JSM efter en tät sekundstrid med fyra man inom 24 sekunder.

I USM i H15-klassen blev det en överlägsen dubbelseger för våra grabbar. Isak Lundholm var 37 sekunder snabbare än Rasmus Eriksson, som i sin tur var 1.14 före trean.

I H 21 slutade Erik Blomgren på fjärde plats, 34 sekunder efter segraren Aandreas Holmberg. Erik var tredje bäste svenske eftersom ryske stjärnan Andrey Lamov var tvåa i tävlingen.

Imorgon väntar långdistansen och troligen fler bra lopp av våra skidorienterare

Publicerat i framsida, nyheter | Lämna en kommentar

Utnyttja klubbförtur för anmälan!

I Umeå OK ska vi fortsätta med vår rekryteringsverksamhet och eftersom det har blivit så populär så har vi de senaste åren fått begränsa antalet deltagare i grupperna för nya deltagare. Vi kommer att öppna anmälan för allmänheten den 1 mars, men innan dess har ni som redan är medlemmar möjlighet att anmäla er enligt den klubbförtur som vi tillämpar. Alltså: Har ni i familjen varit med tidigare och också betalat medlemsavgiften för 2018 så kan ni anmäla deltagare till följande olika grupper, absolut senast den 26 februari via mejl tjelvar@telia.com
 
    SKOGSLEK – för barn födda 2010-2012. Skogsleken är en verksamhet som går ut på precis det den heter – alltså lekfull verksamhet i naturen där det också förekommer moment av orientering – men det är inte fråga om orienteringsträning för nybörjare.
 
    JÄRVARNA – för barn/ungdomar födda 2009 och tidigare. Järvarna är en grupp där vi tränar orientering från grunden på grön och vit nivå. När tränarna bedömer att en deltagare är mogen och har kunskap att träna självständigt på vit nivå så flyttas man upp till nån av våra träningsgrupper Björnarna eller Älgarna.
 
    VUXEN NYBÖRJARE – för nya orienterare från över tonåren och äldre. Här går vi genom grunderna med karta och kompass från grön och vit nivå och avancerar sedan successivt upp mot svårare nivåer individanpassat.
 
För ungdomar som förra året var med i våra grupper Björnarna, Älgarna eller Tonårsgruppen behövs ingen anmälan just nu. Det är bara att ansluta sig till träningarna som vi informerar om. Vi har ju redan nu aktiviteter på onsdagskvällarna, men längre fram mot barmarkssäsongen så utökas antalet aktiviteter. Håll koll på informationen i veckomejlen, på hemsidan och på Facebook!
Publicerat i framsida, nyheter | Lämna en kommentar

Prova på skidorientering på söndag 18/2

Mellan kl 11.00 och 12.00 på söndag den 18.2 kommer Umeå OK att ha instruktion i skidorientering  för nybörjare vid Carlshöjdsskolan. I första hand vänder vi oss till ungdomar så därför bjuder vi på fika med saft och bullar till alla ungdomar. MEN, alla är välkomna!

Två delar: en slinga med teknikövningar anpassade för skidorienteringsåkning och en enkel skidorientering på cirka 2 km fågelvägen. Båda delarna kan genomföras på tid med SportIdent, så ta med ”pinnen” om du har.

För de som så önskar, kommer karta från Naturpasset Vinter, Carlshem att finnas för lite längre, enkel skidorientering. Printa gärna ut en egen karta, som finns publicerad på den här sajten http://skidovasterbotten.se/wp-content/uploads/2018/02/Carlshem-naturpass.pdf

Väl mött, hälsar Umeå OK
Publicerat i framsida, nyheter | Lämna en kommentar

SILVER-SIMON-GRATTIS!

Umeå OK:s Simon Eriksson blev idag JVM-silvermedaljör när han åkte andrasträckan på stafetten i Bulgarien när EM- och JVM-tävlingarna avslutades. Norrbottningen Robin Salén vann första sträckan och skickade ut Simon med den dryg minuts ledning. Ryssland kom ikapp och drog också ifrån Simon som växlade ut till slutmannen Henning Sjökvist 1.50 efter ryssarna.

– Jag gjorde väl ett dåligt vägval, och det var nog där som ryssen passerade mig, sa Simon när jag pratade med honom några timmar efter loppet.
– Det var nervöst förstås också, att gå ut i ledningen men i det stora hela gick det ju riktigt bra!

På slutsträckan tappade laget ytterligare en dryg minut och avståndet upp till guldplatsen blev till slut 3.13. Till Norge på tredje plats hade svensktrion en marginal på 1.08.

I EM-stafetten för seniorer kom Sveriges lag med Erik Blomgren på mittsträckan på sjätte plats, eller på fjärde plats om man bara räknar ett lag per nation som det egentligen ska göras.

Efter första sträckan låg Sverige genom Martin Hammarberg på fjärde plats, 1.35 efter ledande Norge. Erik började riktigt bra och höll placering och avståndet i ungefär 5 av banans 7 km. Men på sista delen tappade Erik två placeringar och dessutom tid på Norge i täten till 3.20.

Erik Rost på sista sträckan kunde inte plocka varken tid eller placeringar och i mål var det svenska laget nästan fem minuter efter segrande Norge 1. Ryssland 1 var tvåa och därefter kom följande lag innan sverigeettan; Ryssland 2, Finland 1 och Norge 2.

Publicerat i framsida, nyheter | 1 kommentar

Naturpass vinter – nyhet för den som vill testa skidO!

Naturpasset vinter – Ett arrangemang för att få fler att prova på skidorientering! En nyhet för i år är att Umeå OK tillsammans med IFK Umeå sätter ut fasta skidorienterings-kontroller som man kan träna på när man vill.

I februari finns kontroller utsatta på Nydala och Carlshem och i mars i Röbäck och i Stadsliden. För unga och vuxna som inte åkt skidO tidigare arrangerar vi upptaktsträffar på respektive karta. Vid upptaktsträffarna finns instruktörer på plats och kartställ att låna.

Datum för träffarna är:

4/2 Nydala i samband med VOF-cup 2
18/2 Carlshem
3/3 Röbäck i samband med VOF-cup 4
11/3 Stadsliden

OBS! Vi lottar ut två kartställ för skidorientering bland de ungdomar som deltar i upptaktsträffarna.

Detaljer om arrangemanget och filer med kartor för utskrift kommer att finnas på http://skidovasterbotten.se
Här finns det också annan viktig information om skidorientering som finns i Umeåtrakten under vintern.

Publicerat i framsida, nyheter | Lämna en kommentar