UOK-tjejerna slog mer än 1400 lag på Venla

UOK-kvartetten slog drygt 1400 lag, dvs drygt 85% av lagen på Venlakavlen. Placeringen blev till sist 186.

Klara på första sträckan fick en tung start med en grov bom på första kontrollen och passerade första tidsrapporten som 385:e lag innan hon efter en bra avslutning avancerade till 168:e – 8,5 minut efter täten.

Åsa sprang ett bra lopp på andra sträckan och tappade bara tre minuter på täten och plockade 70 placeringar till 98:e. På tredje gjorde Elise ett stabilt lopp utan större extrasvängar, men tappade till 187:a.

Stina var sist ut och började bra och plockade en del placeringar innan det blev ett par bommar och sedan in i väggen på slutet av den 7,9 km långa banan i värmen. Men en plats uppåt blev det i alla fall vid målstämplingen.

 

Publicerat i framsida, nyheter | Lämna en kommentar

Orientera i Röbäck i helgen

På lördag och söndag, 26-27 maj, ordnar vi fina tävlingar i Röbäck på en alldeles nyritad karta av Pär Norén. I umeområdets trevligaste närområde för orientering kommer närmare 300 orienterare att vara med och det finns chans att anmäla sig på plats också!

På lördag med startmöjlighet mellan kl. 10.30-12.00 och på söndag med start kl. 9.30-11.00 kan man anmäla sig för att springa någon av alla de olika Öppna Motionsklasser (ÖM-klasser) som finns i olika längd och svårighetsgrad.

Vår samlingsplats är vid Elofssonhallen vid idrottsplatsen i Röbäck.

Bjud in nån bekant, kom själv och NJUT!!!

Publicerat i framsida, nyheter | Lämna en kommentar

Tjejerna klättrade på 10-mila

Umeå OK:s damlag slutade på 162:a plats i den tuffa 10-milatävlingen i Nynäshamn. Det började illa för laget när Freja Vredin tappade en lins efter ögonkontakt med en grankvist redan på väg till första kontrollen och Freja fick springa i ett dimmigt töcken och tappade mycket tid och växlade som 310:e lag, dryga 40 minuter efter täten.

Det gav ju ett klättringsläge för de andra i laget- och det tog dom vara på med bravur. Åsa Otterbjörk tog 63 placeringar på andra sträckan efter ett riktigt stabilt lopp. Klara Yngvesson fortsatte på den tredje, långa och ogafflade, sträckan med att plocka 36 platser på ett lopp som ändå innehöll några extra svängar.

På fjärde sprang Stina Nilsson ett bra lopp och fortsatte klättringen genom att plocka 30 platser till 181:a plats. Stabilt och bra lopp gjorde också Cecilia Rydberg på sista som sprang om 19 lag till upp till 162:a plats. En bra insats med tanke på den olyckliga starten med synliga problem för Freja!
Publicerat i framsida, nyheter | Lämna en kommentar

Umeå OK i 10-mila i Nynäshamn

Umeå OK ställer i år upp med ett lag i den stora 10-mila-stafetten som den här helgen avgörs i Nynäshamn, fem mil söder om Stockholm. Det är ett damlag som representerar Umeå OK och ska tävla mot 330 andra femmannalag.

Umeå OK ställer upp med följande lag som önskas lycka till i skogarna på Södertörn:

1. 5,5 km Freja Vredin

2. 6,9 km Åsa Otterbjörk

3. 10,9 km Klara Yngvesson

4. 7,7 km Stina Nilsson

5. 8,8 km Cecilia Rydberg

Publicerat i framsida, nyheter | Lämna en kommentar

UOK:s vårupptaktsträff 1 maj

Tisdag 1 maj har vi  en vårupptaktsträff för Umeå OK. Vi kommer att hålla till i Musköten på Umedalen och programmet innehåller kort information om orienteringssäsongen 2018, sprintträning och för ungdomsgrupperna Björnarna-Älgarna och Tonårsgruppen blir det en teoriträff också.

Så här ser programmet ut:

13.30-14.00  Informationsträff om orienteringssäsongen 2018 för UOK-medlemmar i alla åldrar.

14.00             Gruppvisa sprintorienteringsövningar , dusch och ombyte

15.30-17.00   Teoriövningar , information och fika gruppvis

 

 

 

 

Publicerat i framsida, nyheter | Lämna en kommentar

Fullt i alla grupper- men reservlistan finns…

Nu är det fullt i alla tre grupper för nya orienterare som vi tar emot när vi sätter igång i början på maj.Men vi håller anmälan öppen ett tag till och man kan med det ställa sig på reservlista, och kanske få plats om vi får återbud.

Anmälan hittar du här:  http://www.umeaok.se/nystart

 

Publicerat i framsida, nyheter | Lämna en kommentar