4 NM-guld till Umeå OK

augusti 13, 2011 Tjelvar No comments exist

Isak Lundgren, Sofia Nilsson, Ingela Johansson och Lena Timner vann sina klasser och blev norrlandsmästare i sprint i Sandviken. Dessutom blev det tre pallplatser till för UOK-gänget!

Isak Lundgren vann H 20-klassen med minsta möjliga marginal – en sekund – efter ett lopp utan misstag. Sofia Nilsson, som legat relativt lågt med träning och tävling var snabbaste norrländska i D 18. Utanför mästerskapstävlandet var det en tjej från Dalarna som var snabbare än Sofia.

Ingela Johansson i D 50 och Lena Timner i D 65 var överlägsna sina motståndare. Ingelas segermarginal var två minuter och Lenas var förkrossande fem minuter före tvåan.

I damseniorklassen var Åsa Lindqvist två sekunder från guldet på sin NM-silverplats. Fast både Åsa och NM-segrarinnan Sofia Törnqvist fick se sig slagna av dalkullan Lena Gillgren, Stora Tuna.

Silverplats blev det också för Gunnar Timner i gentlemannaklassen H 75 och Umeå OK:s medaljhamstring första NM-dagen avslutades med att Ann-Sofie Karlsson sprang in på tredje plats i D 20-klassen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *