Stora skidO-framgångar för UOK-juniorer

februari 12, 2023 Tjelvar No comments exist

Umeå OK:s skidorienterare  har de senaste helger skördat stora framgångar på internationella tävlingar i Lettland och Norge.
Nu senast har det varit världscuptävlingar i Beitostölen och där har UOK:s sistaårsjunior Isak Lundholm gjort A-landslagsdebut på seniornivå med imponerande insatser.
PÅ medeldistansen blev det en 18:e plats, på sprinten tog Isak sjunde plats men var bara sex sekunder från andra plats. På den avslutande jaktstarten klättrade Isak till en slutlig femteplacering som bäste svensk.  Eftersom tävlingarna också gällde som U23-VM så fick Isak också med sig ett VM-brons från sprinten.
Helge före var det UEM, JVM och EM i Lettland och där blev det totalt sex medaljer till UOK. Maja Lundholm vann ungdoms-EM-guld på sprinten, brorsan Isak tog silver på  JVM-medel och Isak och Otto Timby var båda med i det svenska JVM-stafettlaget som blev trea, och dessutom var både Maja och Saga Rydberg med i bronslaget på UEM-stafetten.
Helgen 18-19 feb är det SM-tävlingar i alla åldersklasser i Mora och ytterligare en helg senare kommer hela svenska eliten till Bullmark och deltar i vårat UOK-arrangemang i Sverigecupen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *