TRÄNINGSPROGRAM 2022/2023

Här presenterar vi stommen i vårt planerade träningsprogram under tiden november 2022 - oktober 2023

November – April

Måndagar 
När snön kommer och det går att åka skidor i skogen kommer våra skidorienteringsträningar igång på måndagskvällar. Träningarna är i första hand anpassade för ungdomar, men vuxna kan också delta.

Onsdagar 18.15 - 19.30
Umeå OK:s stora klubbträningskväll för alla åldrar är onsdagar - nästan alltid kommer vi ha samlingen vid vår klubbstuga på Mariehemsängarna nedanför Bräntberget. Vi samlas 18.15 för varierade träningar med löpning som grundinnehåll. För de yngre (12 år och yngre) handlar det om lekfulla intervaller, stafetter och andra övningar som grund. För tonåringar och äldre är det olika typer av löpintervaller som utgör huvudinnehållet. Ibland kommer vi också att ha några korta och roliga orienteringsövningar på programmet.

Torsdagar 18.00-19.00 

Löpanpassad  styrkegympa för Tonårsgruppen och seniorer (HD21-löpare) i Carlshöjdsskolan. Träningen genomförs i samarbete med studentorienteringsföreningen Myggans OS.

Långdistanspass på helger

Långdistanspass kommer att ordnas vissa helger med karta för tonåringar och äldre, dock måste ungdomar i åldrarna 13-14 år  ha med sig en vuxen som ansvarar. Det kommer att finnas förberedda slingor i olika längd från ca 6-7 km upp till 20-22 km där man väljer själv hur långt man vill springa. De här träningarna utannonseras i klubbens veckomejl och på vår Facebook-sida.

Maj–  september

Måndagar 18.00
Nybörjar- och ungdomsträning med samling  på olika platser i närheten av Umeå. (Uppehåll för måndagsträningarna ungefär under tiden 15/6-10/8)

Tisdagar kl. 18.15

Teknikträning för 13 år och äldre med övningar på orange, violett och svart nivå på olika platser utanför Umeå. (Uppehåll för tisdagsträningarna ungefär under tiden 15/7-10/8)

Onsdagar 18.15

Umeå OK:s stora klubbträningskväll för alla åldrar är onsdagar. Vi samlas 18.15 för varierade och roliga träningar där orienteringsteknik alltid utgör en del. För tonåringar och äldre är det också olika typer av löpintervaller på programmet.

Torsdagar eller söndagar

Motionsorienteringar, ofta i form av Veckans banor i närheten av Umeå. Se www.motionsorientering.se för mer info