naturpassetheader2022

Umeå Orienteringsklubb i samarbete med

presenterar SKOJ PÅ HOJ 2022

VÄLKOMNA TILL  NATURPASSÅRET 2022!

Fredag 6 maj är startdatum för alla Umeå OK:s naturpasspaket 2022. I år presenterar vi lite nyheter:

Skoj På Hoj kommer att finnas i två olika versioner. Dels den traditionella varianten med papperskartor - i år med tre olika kartor i A3-format. Men dels också en digital variant med kartorna i din smarta telefon och du kommer också att kunna registrera att du kommit till de olika kontrollerna via GPS-signaler.

En annan nyhet är att nästan hälften av de totalt 60 kontrollerna kommer att ha en historisk anknytning där man via att scanna en QR-kod på kontrollskärmarna får veta mer om historien bakom den speciella kontrollplatsen. Det här är ett led i Umeås firande av  stadens 400-årsjubileum och genomförs i samverkan med Folkrörelsearkivet och Umeå kommun.

I Dra Åt Skogen-paketen ingår i år fyra olika kartor och i år bjuder vi bl.a. på ett  helt nytt kartområde  i utkanten av Umeå - nämligen i Täfteå. Totalt på de olika kartorna finns i år 75 kontroller att hitta igen.

I Holmsund/Obbola-paketen är det en mix av kontroller som kan besökas via cykel eller skogspromenader/löpning. En nyhet här är en nyritad skogskarta kring elljuspåret i Obbola

Vårt populära promenadorientering i centrala delarna av Umeå -  Gång På Gång - flyttar i år lite österut   till området som kallas "Öst på stan" och här gäller som vanligt att para ihop kontrollpunkter på kartan med fotografier tagna på de olika kontrollplatserna.

SKOJ PÅ HOJ - DRA ÅT SKOGEN  - HOLMSUND/OBBOLA - GÅNG PÅ GÅNG

Naturpasset 2021 - prislista