borjaorientera

LÄNK TILL ANMÄLAN 2023 

 

Uppdatering 22/2-2023 
Umeå OK bjuder in orienteringssugna till våra olika grupper för nya orienterare. I år har vi mycket begränsat antal platser till våra grupper för barn och ungdomar och det är möjligt att platserna tar slut väldigt snabbt. För vuxna nybörjare finns det plats för betydligt fler, men det är först till kvarn som gäller för att få nån av de platser som finns tillgängliga. Vi öppnar anmälan onsdag den 1 mars klockan 07.00 via en länk från denna sida. Se ovan. 

 

Avgiften för att delta i de här grupperna är för Skogslek och Nybörjargruppen för ungdomar är 300 kr och inkluderar medlemsavgiften för hela 2023 i Umeå Orienteringsklubb. För deltagare i vuxna nybörjargruppen är avgiften 400 kr, som då också inkluderar medlemsavgiften i Umeå OK.  Betalningen ska ske inom en vecka efter att man fått bekräftelse att man har fått plats. 

 

Skogslek - för barn födda 2015 och 2016. Vi kommer under våren att ha sju träffar på måndagar mellan 18.15-19.30 med start måndag 1 maj. Innehållet i verksamheten kommer att bestå av en blandning av lekar  och övningar  utan orienteringsinslag, och lite enklare kartövningar också. Föräldrar är välkomna att följa sina barn i närheten av gruppen och ibland också hjälpa ledarna med enkla uppgifter. Under hösten fortsätter vi med sex måndagsträffar med prel. start i mitten av augusti.

 

Nybörjare ungdomar - för ungdomar födda 2014 och tidigare. Vi kommer att ha träningar på måndagar och onsdagar kl. 18.15-19.30 med start måndag 1 maj och sedan sju veckor framåt. Innehållet i både måndags- och onsdagsträningarna består av en blandning av orienteringsövningar för att lära sig grunderna i orientering, men också lekar, stafetter och andra rörelserika övningar där man tränar att springa och ta sig fram i skogen på ett bra sätt.  I augusti och september kör vi sex veckor igen på måndagar och onsdagar, prel.  med start i mitten av augusti. Föräldrar, som inte är tränare/ledare, kommer inte att kunna vara med sina ungdomar under träningen. Istället rekommenderar vi föräldrar som vill orientera att anmäla sig till vår nybörjargrupp för vuxna.

 

Vuxna nybörjare. Vi kommer att ha träffar på måndagar kl. 18.15-19.30 med start måndag 1 maj och sju veckor framåt. Under ledning av  ett par instruktörer kommer ni att få vägledning och sedan på egen hand eller i mindre grupper  få prova kortare orienteringsbanor där svårighetsgraden på övningarna kommer att öka vecka för vecka.  Under augusti och september kommer vi att ha ytterligare sex träffar.

traninguok