borjaorientera

Uppdatering 18/11-22

Umeå OK:s ungdomsverksamhet  är mycket populär och vårt familjekoncept där föräldrar och andra vuxna kan träna orientering på nybörjar- eller fortsättningsnivå samtidigt på samma plats som våra ungdomar är mycket uppskattat.

Vi tar emot anmälningar för nya deltagare kring månadsskiftet februari/mars varje år. Vanligtvis öppnar vår anmälan de 1 mars och vissa år tar det bara nån timme innan platserna blir fyllda.  Håll utkik på vår hemsida eller Facebooksida för att få nyheter om det. 

Vi tar emot nybörjare i våra olika grupper varje vår kring månadsskiftet april/maj.  Vi har tre olika grupper för nybörjare. Dels vår Skogslekgrupp för barn som under året fyller 7 eller 8 år, dels en nybörjarträningsgrupp för barn /ungdomar 9 år och äldre och sedan en grupp för vuxna som inte har hållit på med orientering tidigare.

Är du redan orienterare, eller i alla fall kan orientera,  och vill vara med i Umeå OK:s verksamhet kan du mejla till tjelvar@telia.com med dina frågor.

Vill du prova att orientera på egen hand rekommenderar vi i första hand vår Naturpasspaket som Dra Åt Skogen (orientering i skogen till fots) och Skoj På Hoj (enkel orientering på cykel i bebyggelse i hela Umeå). Mer om dom här aktiviteterna kan du läsa på www.umeaok.se/naturpasset

Ett annat sätt prova på orientering är att delta i de motionsorienteringar som  arrangeras av olika klubbar ungefär en gång i veckan från mitten av april till månadsskiftet sep/okt.  På motionsorienteringarna finns banor i olika längd och svårighetsgrad. På www.motionsorientering.se/umea får du veta mer.

traninguok