Våra träningsgrupper

Övergripande träningsansvar:

För frågor om våra träningar och grupper, ta kontakt med Tjelvar Otterbjörk. 

Tjelvar Otterbjörk (telefon 070-617 17 30)


SKOGSLEK - ÖRNARNA

Vår yngsta grupp, för dom mellan 7-8 år, där vi främst fokuserar på att leka och ha roligt i skogen. Vi träffas på måndagar under maj-juni och augusti-september. 

 


IGELKOTTARNA

Vår nybörjargrupp för barn från 9 år och äldre. Här får du lära dig grunderna i orientering samtidigt som vi leker och har roligt tillsammans.

Igelkottarna har aktiviteter/träningar på måndagar och onsdagar under tiden maj-juni och augusti-september, men kan också vara med på våra samlade ungdomsträningar under resten av året när man har lärt sig orientera tillräckligt mycket. 

UGGLORNA

Fortsättningsgrupp för dig som är 9-10 år.
Ugglorna tränar i huvudsak på vit nivå enligt orienterings färgtrappa, men provar ibland också på gul nivå som är nästa steg i trappan.

Ugglorna har träningar året om på onsdagskvällar, och under barmarkssäsongen så  är det träningar måndagar och onsdagar , med ett lite uppehåll under några sommarveckor.

RÄVARNA

Fortsättningsgrupp för dig som är 11-13 år. Här tränar vi i första hand på gul nivå, men för dom som behärskar gula svårigheter så testar vi en del på orange nivå också.

Precis som för Ugglorna har vi träningar året om på onsdagar. Å under barmarkssäsongen så har vi träningar också på sommaren  (med några veckors uppehåll under sommaren)

TONÅRSGRUPPEN + HD 21-LÖPARE

För dig som är eller fyller 13 år och äldre. Tonårsgruppen har verksamhet året runt på onsdagar, men har också  andra träningsdagar under olika perioder. På tisdagar under perioden maj-juni och september har vi  teknikträningar i avancerad terräng på orange, violett och svart nivå. Under perioden november till april har vi styrkegymnastik och under samma period kör vi långdistanspass på söndagar, Löpare i senioråldrar har samma träningstillfällen som Tonårsgruppen.

NYBÖRJAR- OCH FORTSÄTTNINGSGRUPP FÖR VUXNA

Varje vår och höst har vi även en grupp för vuxna nybörjarorienterare. Perfekt för dig som har ett barn som orienterar i någon av våra grupper eller för dig som insett att orientering verkar roligt och kanske vill få nya minnen än när du gick vilse på skolorienteringen. Träningarna är på måndagar under perioden maj-juni och augusti september. För den som varit med ett tag och lärt sig grunderna så erbjuder vi också "fortsättare" lite svårare banor - också det på måndagar.

SKIDORIENTERING

Under vintern, när det har kommit tillräckligt mycket snö för att kunna köra upp spår i skogarna, så ordnar vi skidorienteringsträningar för ungdomar från 9 år och uppåt på olika platser. Träningarna körs på måndagskvällar med en blandning av skidteknik och orienteringsteknik.