UOK:are tillbaka från Serbien

mars 12, 2010 Tjelvar 2 comments
Johan och Henrik på Arlanda

Precis hemkomna från en veckas läger i Serbien kan vi konstatera att vädret vi möttes av i Umeå var betydligt bättre än det vi fick uppleva i Belgrad och dess omgivningar.
14 stycken UOK:are var med på TULO-lägret och vi fick i alla fall bra orienteringsträning även om vi hade helt eller delvis snötäckta marker på alla pass!

Vi inledde lägret på fredagen med ett träningspass i vad som i södra Sverige skulle betecknas som snöstorm på ett nästan helt skogfritt område med småkuperad hedterräng. Blöta, frusna och hungriga gav vi upp försöken att ens komma ut på ett andra pass den dagen för att istället koncentrera oss på att komma tillbaka till vårt boende mitt inne i centrum av den gamla delen av Belgrad.

Kartprov från andra dagen

Under helgen tävlade vi på medel- och långdistans i ett område som också benämns som ”Europas Sahara” och enligt vår medhavda expert Doktor Korsman är det här ett gammalt fossilt ökenområde som i grunden består av väldigt gamla sanddyner. Allra häftigast var söndagens långdistans med sanddyner som numera är gräsbeklädda som var upp till 50 meter höga – och branta!

Tävlingsresultaten visade på fina insatser från flera håll. Truls Svenningsson vann långdistansen och blev tvåa sammanlagt i H 16. Sanna Rönnlund – vårt nyförvärv från Stöcksjö – blev tvåa i D 20 på båda loppen och totalt. Olov Johansson sprang bra i H 20 på ”lången” i ett lopp som räckte till en fjärde plats. I damelitklassen var UOK ordentligt representerade och Åsa Lindqvist blev tvåa på medel och etta på lången och försmädliga 19 sekunder efter totalt. Vann gjorde VM-final-meriterade rumänskan Veronika Minou. I damelitklassen gladde också Linnea Olofsson med att bli trea på medel och sedan vara nära pallen totalt också. Till sist kan vi också konstatera att det blev dubbelseger för UOK totalt i H 50 – men Tom Korsman som vann nådde ändå inte högst på prispallen…

Efter tävlingarna hann vi med ytterligare fem träningspass varav två sprintträningar i parkområden i Belgrad och dessutom två pass i Babe, några mil söder om huvudstaden i trevlig terräng och med vackra omgivningar.

Totalt sett blev det ett orienteringsmässigt bra träningsläger och vi längtar förstås till chansen att få springa på barmark igen. Men faktum är att vi i bagaget till Serbien hade med oss tre skidorienteringskartställ till våra serbiska orienteringsvänner som är sugna på att prova på, och introducera skidorienteringen i Serbien. Och som vädret var under vår marsvecka så verkar ju förutsättningarna också för den sporten finnas i alla fall!
Mer om tävlingarna vi var med på finns på http://beograd-open.com/?language=en

2 Comments on “UOK:are tillbaka från Serbien

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *