Träningsläger + fint väder = sant

juli 7, 2010 sanna 1 comment

I helgen har ett gäng av tjejerna i tjejsatsningen varit på träningsläger på höga kusten med bas i Johanna Hallbergs familjs stuga. På fredagskvällen bjöds det på ett fint intervallpass i Skuleskogen som avslutades med ett dopp i en varm tjärn med fantastisk omgivning av höga berg och fin skog.

Lördagens förmiddagspass genomfördes på lederna i Nätra fjällskog. Det var en mycket fin plats att träna på med fina mossar, hällar, fäbodar, ängar, riktig urskog och trevligt sällskap. Efter lite matintag i form av en mycket god Etiopisk köttfärsgryta på altanen med havsutsikt och vila var det kajak som stod på programmet. Vi paddlade i motvind och vågor från Vedåsand (typ E4) till Sveriges högsta ö, Mjältön, på två timmar. Vi spanade efter ett bra ställe att gå i land på för att äta och tillslut hittade vi en lugn vik med sandstrand och solnedgång. Vissa hann knappt ta sig ur kajaken innan de började äta. När maten sjunkit ner gick vi för att utforska ön dock inte upp på toppen utan till en häll med solnedgång för att avnjuta den nybakta kladdkakan. Det var toppen. På hemfärden var havet och vinden betydligt lugnare så vi bara njöt av paddlingen i solnedgången.

Söndagsmorgonen bjöd på lite moln men vad gjorde det för varmt var det ändå. Vi tog bilarna till södra entrén till Nationalparken Skuleskogen för att springa ett långpass i den fantastiska miljön där också solen visade sig. Tjärnar, toppar med havsutsikt, Slåttdalsskrevan, havsvikar, stekande berghällar, klapperstensfält, och vattenfall passerades under de dryga två timmarna passet varade. Efter sommarlunch och städning av stugan åkte vi hemåt mot Umeå men stannade till i Aspeå och sprang ett mycket tekniskt krävande orienteringspass för att sedan åka hem och vara nöjda med helgen.

Helgen skulle kunna sammanfattas i fint vänder, sagolik natur, bra träning, god mat och trevligt sällskap! Det kunde inte bli bättre, vi kommer vara starka i höst!

/Johanna Hallberg, Johanna Selling, Linnéa Olofsson, Åsa Lindqvist, Torun Bergman

1 Comment on “Träningsläger + fint väder = sant

  1. Åh, vad härligt det låter och vilka fina bilder! Önskar att jag också haft möjlighet att vara med! =)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *