Stina femma på USM!

augusti 27, 2010 Tjelvar No comments exist

Stina Nilsson sprang riktigt bra på USM-sprinten kring Skyttis i Ö-vik och kom på en femte plats av 97 startande i D 15-klassen. Riktigt bra sprang också Emil Nilsson i H 16 där han blev 14:e av 96 grabbar som kom till start i den klassen. Stina inledde bra med att vara tvåa på sträckan till första kontrollen, men till tvåan tappade hon nästan en halvminut och föll ner till 27:e. Sakta men säkert plockade hon placeringar under resten av loppet och var bara två sekunder från fjärde plats och upp till pallen skilde det 33 sekunder. Suveräna segrarinnan Sara Högström från Falköping var 1.45 före Stina.

Emils lopp ser, av sträcktiderna att döma, ut att vara ett lopp utan misstag. Till slut skilde 1.20 upp till segraren Einar Johansson från Linköping, och upp till en plats på tio-i-topp så var det 25 sekunder för Emil.

Under lördagen fortsätter USM-tävlingarna i Sidensjö med långdistans – lycka till Stina och Emil!