SM är över

september 5, 2010 Tjelvar No comments exist

Umeå OK:s SM-arrangemang är avslutat och klart. Vi har all anledning att vara nöjda och stolta över att ha bjudit landets orienteringselit på fina tävlingar i skogarna kring Klabböle. Vårt fokus har förstås varit i första hand på arrangemanget, men vi har ju också haft egna aktiva med och bästa placering nådde vårt D21-stafettlag med en 21:a plats efter fina insatser i tur och ordning av Åsa Lindqvist, Ingela Kälvedal och Johanna Hallberg.Åsa inledde med att komma in som sjua, knappa två minuter efter täten, på startsträckan efter att ha varit med i den absoluta täten under första halvan av sträckan. Ingela tappade till 14:e plats och Johanna sprang in som 21:a och höll med god marginal lokalkonkurrenten IFK Umeå efter sig.

Vårt reservfyllda andralag i D21 slutade på 46:e  plats av 53 startande lag, D 20-laget blev 28:a av 42 lag  där Stina Nilsson plockade några placeringar efter ett bra lopp på sista sträckan, H 20-laget slutade 54:a ev 71 lag,  och i H21 kom vårt lag på 69:e plats av 82 startande lag.

I medeldistansfinalerna i lördags var det bara Åsa Lindqvist som nådde den åtråvärda A-finalen. Efter några missar i början och en vägvalsmiss i mitten av banan blev det till slut en 26:e plats i finalen.

Sofia Nilsson gjorde ett riktigt bra kvallopp i fredags och nådde B-finalen i D 18 där det blev en fin 13:e plats. Lillasyster Stina kom till C–final, också det i D 18, och där blev det en 4:e plats.

Bra kvallopp som räckte till B-final gjorde både Johanna Hallberg och Linnea Olofsson i D21. I B-finalen kom Johanna på 26:e plats och Linnea sprang in som 29:a.

Emil Nilsson tog sig också till B-final i H 18, trots att han bara är H16-löpare, och i finalen blev det en 28:e plats. Isak Lundgren och Olov Johansson sprang i C-finalen till sig platserna 9 och 15.