Stina i A och Anton i B-final på SM

september 21, 2012 Tjelvar No comments exist

Stina Nilsson tog sig med minsta möjliga marginal till A-finalen och 16-årige Anton Nilsson sprang klokt och moget i H 18-klassen så att han tog sig till lördagens B-final i den otroligt hårda konkurrensen.

Stina inledde i sitt kvalheat i D 18 med en bom, men skärpte sig sedan  och gjorde ett bra lopp fram till slutskedet när det blev en ny större bom. Tack vare sin snabba spurt kunde hon till slut i alla fall greja en delad 10:e och sista A-finalplats – en sekund långsammare och det blivit en B-final.

Anton gjorde i sitt H 18-heat en liten sväng på första kontrollen, men hölls sedan i orienteringen hela vägen i den mestadels detaljrika, men flacka terrängen i södra Gästrikland. Bra sprunget av Anton som kom på 19:e plats i sitt heat vilket räckte till B-final – upp till A-finalplats fattades 2,5 minut.

Anna Maria Roubert var skapligt nöjd, men grämde sig över en del missar i sitt kvallopp i D 21. Nu blev det en 26:e plats och C-final, och upp till B-finalplatsen, som var målet, så var det 2,5 minut.

Övriga tre UOK:are på medelkvalet – Isak Lundgren i H 20, Emil Nilsson i H 18 och Johanna Hallberg i D 21 hade inte flytet och hade missrika lopp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *