Shumen, Bulgarien: Jenny och Mats vinnare

mars 30, 2013 Tjelvar No comments exist

15 UOK:are befinner sig just nu i Bulgarien genom TULO:s årligen återkommande utlandsläger. En tävling och många träningar ingår i programmet och som påskaftonsgodis som tog Jenny Wegebro och Mats Sandewall varsin seger.

Jenny vann i D 14 i konkurrens med ungefär 20 bulgariska tjejer, och Mats, som i år blivit H60-löpare, vann i sin säsongsdebut i H 55  – som var tävlingens äldsta klass, före 15 andra löpare.

Tävlingen avgjordes utanför Shumen på en flack platå i s.k. karstterräng där nästan all brunbild på kartan bestod av gropformationer. Ganska enkla banor överlag och snabblöpt – killen som vann H 21 E rusade runt 8,1 km på under 40 minuter och snabbaste tjej i D 21 E sprang sin bana på 6,8 km på under 40 också!

Utöver segrarna för Jenny och Mats kan nämnas att Anna-Maria Roubert var tvåa i D 21 E, men var 11 minuter efter den suveräna segrarinnan Natalja Dimitrova. Henrik Johansson var snabbast av våra H 21 E-löpare när han på trötta ben stapplade över mållinjen åttonde plats av 20 löpare. En pallplats till blev det också när skrivaren av dessa rader tog sig in tre minuter efter Mats i H 55 på en bronsplacering.