84 UOK:are med på andra etappen

juli 23, 2013 Tjelvar No comments exist

Umeå OK hade 84 deltagare med på andra etappen av Oringen i Boden. Jenny Wegebro, Clas Fries och Rasmus Eriksson fortsatte att orientera riktigt bra  av dom som springer i huvudklasser inom respektive åldersgrupp.

Jenny som springer i den jämna klassen D 14 blev trea på etappen genom ett stabilt lopp rakt igenom och avancerade till fjärde sammanlagt. Clas inledde darrigt i H 55 och hade också en miss mitt i loppet men räddade ändå en fjärde plats och ligger nu trea. Rasmus kom 12:a på etappen och ligger nu sjua efter två etapper.

Den andra etappen bjöd på lättare terräng än första men avslutningen med mycket sandlöpning tog ändå på krafterna och många banor passerade ett Sahara-liknande parti där det också bjöds på sandstormar.

I Oringen är det ju inte bara toppresultaten som räknas. Minst lika intressant är ju bl.a. de interna kamperna inom klubben. Här är några UOK-exempel:

Christian Biglers kamp mot Martin Sundkvist i H 40 Kort – just nu 1-1 på etapperna och ledning totalt för CB.

Striden i H 21 mellan fyra UOK:are där Dag Stridh har övertaget mot Magnus Selling och Simon Nilsson och där Mattias Hallmans föll bort ur striden på andra etappen.

D 55-comeback-kampen där Annica Nylund och Lena Sjöström kommit tillbaka till orienteringsskogarna efter decenniers frånvaro och där Annica har övertaget.

Flest UOK:are i samma klass har vi i D 50 där 5 tjejer är med. Elisabeth Fries ligger i topp, men hade en sämre dag på andra etappen. I tur och ordning av UOK:arna ligger sedan Agneta Fries, Cecilia Henfridsson, Ingela Johansson och Cecilia Olsson där Ceciliorna också tillhör kategorin  comeback-tjejer.

Ett 20-tal UOK:are har hittills tagit tillfället i akt att springa någon av alla de öppna klasser som erbjuds på Oringen och där har det dykt upp ett nytt namn som sprungit bra de första dagarna – Åsa Otterbjörk har tagit bra placeringar i Öppen 8 och Öppen 11.

Nu efter två tuffa etapper är det vilodag på Oringen innan tävlingarna fortsätter på onsdag-torsdag i Storklinten några mil NV om Boden . Där är det mera vildmarkskaraktär över terrängen och mindre stenigt än det varit på de två första dagarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *