122:a av 387 i 25-manna

oktober 11, 2014 Tjelvar 1 comment

Umeå OK:s till stor del orutinerade stafettlag slutade på 122:a plats i Sveriges största orienteringsstafett – 25-manna. Klara Yngvesson och Jenny Wegebro, två av våra nyblivna SM-stafettmedaljörer, svarade för nya imponerande insatser.

Klara fixade startsträckan imponerande i konkurrens med mängder av världsstjärnor och sprang in till växling som 16:e tjej bara drygt 1,5 minut efter tidigare världsmästarinnan Ann-Margret Hausken som vann sträckan.

– Skönt att få revansch efter Ultralång-SM förra helgen, och för startsträckan på SM, sa Klara som alltså inte alls var nöjd med sin egen insats på SM-stafetten där laget ändå tog bronsmedaljerna.

Emil Nilsson tog över på andra sträckan och växlade drygt sju minuter efter täten och Sävarduon Klara och Emil gav därmed laget en bra start. Efter fyra sträckor var laget nere på en 246:e plats, men sedan startade en upphämtning sträcka för sträcka där flera relativt orutinerade 25-mannalöpare gjorde fina lopp.

När det var dags för sträcka 24:a hade laget klättrat till 153:e plats när Jenny Wegebro stack iväg och som vanligt orienterade bra och förde upp laget till 130:e plats och hade en sträcktid som bara var fem minuter långsammare än världens bästa orienteringstjej – Tove Alexandersson, som också vann sträckan.

Dag Stridh hade hand om slutsträckan och skötte sig med den äran och tog alltså ytterligare åtta platser till den slutliga placeringen som 122:a av 387 startande lag. Anmärkningsvärt är förstås att antalet lag som stämplade fel eller inte blev godkända av annan anledning var hela 86!

1 Comment on “122:a av 387 i 25-manna

  1. Ett stort tack alldeles speciellt till Christian Bigler för en mycket väl planerat resa och ett trevligt resedarskap / från två minibusslaster med nöjda UOK-25-manna resenärer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *