Stina i blågult – Klara i ultralångt -resten i mörker

oktober 5, 2014 Tjelvar No comments exist

Under veckoslutet har vår klubbkompis Stina Nilsson gjort debut i landslagsdressen vid Junior European Cup i Belgien och Klara Yngvesson har varit med i sitt första ultralång-SM och för andra UOK:are har det varit nattsvart.

Stina noterade två 31:a platser i de individuella tävlingarna och sprang sedan en bra andrasträcka i den avslutande stafetten i ett mixlag som deltog utom tävlan. Klara Yngvesson sprang sitt första Ultralång-SM i sitt liv utanför Uppsala och efter en bra start så tog det roliga slut och Klara fick bryta. Nu har Stina och Klara nya nyttiga erfarenheter i sin orienteringsryggsäck!

Rena mörkret var det för alla UOK:are och andra som sprang i Djäkneboda i lördags. Det handlade nämligen om natt-DM på bitvis svåra nattbanor. Ljusen i mörkret för klubbens del fanns i i första hand i H 12, D 21 och H 60. I H 12 vann Rasmus Eriksson före Viktor Holmgren och Isak Lundholm fullbordade en UOK-trippel. I D 21 vann Jenny Wegebro efter en kamp mot Åsa Otterbjörk som blev tvåa. Kampen avgjordes på den sista ”gafflade diamanten” där Jenny gick bäst.  En UOK-trippel blev det också i H 60, men det var inte så konstigt eftersom det bara var UOK:are i den klassen – Mats Sandewall var den som var snabbast.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *