Fyra SM-silver till Umeå OK

februari 7, 2016 Tjelvar 1 comment

Det blev fyra SM-silver  för Umeå OK i helgens SM-tävlingar i Älvdalen. Ulrik Nordberg och Klara Yngvesson tog  varsitt silver i den individuella medeldistansen, och sedan tog Klara tillsammans med Freja och Ulrik ihop med Christian Spoerry silver i stafetterna.

Christian och Ulrik  kom 19 sekunder efter Mora som vann den rekordkorta (?) fyrasträcksstafetten där varje åkare kör två sträckor var. Segrartiden blev bara 47 minuter! Christian kom lite efter på startsträckan knappt en minut efter täten, Ulrik höll avståndet och tog några placeringar upp till andra plats, Christian höll placeringen men tappade tid till Mora och skickade ut Ulrik 1.27 efter på sista – ett avstånd som Ulrik alltså nästan plockade in.

D20-stafetten bjöd på en otroligt spännande avslutning där det till sist skiljde bara 17 sekunder mellan de tre medaljlagen – Mora, Umeå OK och HJS Vansbro.
Klara och Freja ledde fram till förvarningen på sista sträckan då Mora kom ikapp och förbi och Mora vann med 13 sekunder.

I lördagens individuella masstart hade Klara länge greppet om SM-tecknet, men en stressmiss på slutet gjorde att Klara släppte förbi Gabriella Gustafsson till seger i D 20.

I H21 vann suveräne Erik Rost och Ulrik Nordberg kunde efter en stark avslutning säkra silvret. Christian Spoerry fin femma också i samma klass. Bra lopp också av Simon Eriksson som blev sexa i H 18 efter ett av hans bästa skidorienteringslopp – hittills!