En knapp månad kvar..

augusti 11, 2010 Henrik 1 comment

..till kvaltävlingen i SM medeldistans inleder tävlingshelgen den 3, 4 och 5 september i Klabböle. Nu går planeringen in den verkliga slutspurten då alla diskussioner och ritningar ska bli verklighet.

Tävlingsarenans och samlingsplatsens tält är bokade från kommunen och Renthall liksom toaletter av varierande sort. Funktionärsvästar fixade (om än med lite strul), nummerlappar är beställda, fika- och måltidsbiljetter och parkeringslappar för VIP och press klippta. Speakerfunktion och tävlingsadministration har samövat vid tävlingar under våren och konstaterat att ytterligare samträning måste ske. Det är planerat till den 17 och 24 augusti.

Att få in sponsorer har gått över förväntan och många fina avtal med olika leverantörer gör att vi kan känna oss trygga. På SM ställs högre krav på arrangemanget än vid våra distriktstävlingar. Det ingår t.ex. fältmåltid i anmälningsavgiften, liksom att nya obrukade kartor ska delas ut. De tävlande i individuella distanser som inte har startat ska inte kunna samtala med tävlande och ledare som vet hur det ser ut i skogen. Det innebär att vi ska hålla isär de som ska springa och de som redan har gjort det med en del logistiska uppgifter som transport av bagage från samlingsplats till arenan där dusch och andra faciliteter finns.

Många är redan engagerade men nu kommer vi att behöva alla krafter vi kan uppbringa i klubben och vår omgivning (släkt och vänner samt tjänstvilliga grannar). Den 23 augusti får vi tillgång till arenan och därmed har vi möjlighet på påbörja uppbyggandet av målfållor, mål-och speakertribun och allt annat som hör hemma på vår arena (målområdet). De olika arbetsgrupperna som hittills mest skött planeringen av respektive området kommer nu att engagera övriga i grupperna (om det inte redan har gjort det). Det kommer att finnas arbetsuppgifter till många under de tre tävlingsdagarna, men också veckorna före och veckan efter, när allt material ska tas ner och tillbaka till sina respektive förvaringsställen. Det finns också ett antal klubbmedlemmar som kommer att vara med som tävlande. Dessa personer kommer att engageras i arbetsuppgifter som inte påverkar tävlandet, som att packa deltagarkuvert (görs veckorna innan SM) samt i efterarbetet.

I uppbyggandet av arenan kommer vi att behöva många handlingskraftiga personer, som under ledning av ”byggmästare” får stötta, skruva och hamra, spänna tältdukar m.m. Exakta tidpunkter för detta arbete kommer att annonseras via UOK-mail och i kalendern. Då förutsätter vi i ledningen att alla som kan verkligen ställer upp. Annons om bakningshjälp av diverse bröd som ska säljas i markan är redan utskickad av Ulrica Nilsson som håller ihop den funktionen.

För alla funktionärer under tävlingsdagarna  är det fri tillgång till fika i form av kaffe/te och smörgås samt en fältmåltid under tävlingsdagarna.

Banläggarna har gjort ett kanonjobb där ban- och kartkontrollanten Lennart Strandberg från Ö-vik har uttryckt sitt gillande.

Det stora med SM är just att det är en s.k. värdetävling. Här ska inget gå fel och det ska vara rättvisa och utslagsgivande tävlingar. Det ställer särskilda krav på terräng, kartor och banor men också på arrangemanget i stort. Det ska vara bra resultatservice både på arenan och Internet. Det vet vi ju själva när UOK är på 10-mila – vi vill hålla koll på hur det går och det nästan i realtid. Att det inte ska gå fel kräver också att vi har både hängslen och livrem i vissa delar. Onlinekontroller för att ge speakern underlag till ett underhållande informativt arbeta MÅSTE fungera – och som reserv måste vi ha gamla tiders radiokommunikation.

För att garantera att alla kontroller sitter där de ska och att de inte flyttas eller att enheter slutar fungera, har vi ett antal kontrollvakter som springer runt i skogen och bevakar var sitt område. Likaså den fältmåltid som ska serveras – inget vi gör vid vanliga tävlingar. Vi har för själva matlagningen lyckats få kokgrupper från Försvarsmakten att rycka ut. De ska se till att vi har lagad mat de tre tävlingsdagarna, men det är våra egna funktionärer som ska ”dela ut” maten och hålla ordning i restaurangtältet. Detta är saker som gör att fler funktionärer än vanligt behövs vid SM. . Dessutom innebär SM ca 4 gånger så många deltagare som vi normalt har vid stora tävlingar i distriktet. Vi hoppas alltså på ca 800 anmälda löpare.

Så håll utkik i mail-boxen och kalendern efter upprop om arbetsinsatser som ska utföras.

För att läsa mer om arrangemanget kan ni också gå in på hemsidan: sm2010.se

Nu kör vi !!!

Hälsar tävlingsledningen
Britt K, Bertil J och Christian B.

1 Comment on “En knapp månad kvar..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *