Nya framgångar i NM

augusti 14, 2010 Tjelvar 3 comments

Två guld och fyra silver gick till Umeå OK på medeldistansen i Hässjö norr om Timrå. Det var klurigt, tätt och varmt i skogarna och många hade stora problem på banorna. UOK-gulden gick till Clas Fries i H 55 och syrran Agneta i D 50.I D21 blev det ett NM-silver för Åsa Lindqvist trots att det blev en tredje plats i klassen – detta eftersom tvåan Maria Jonsson inte tävlar för en norrlandsklubb. Vann gjorde Susanne Rutkvist, IFK Umeå, som precis som Åsa hade problem på två kontroller, men Åsa bommade mer på båda dom kontrollerna.

Stina Nilsson blev tvåa i D 16 n- men var missnöjd med orienteringsinsatsen och en andraplats blev det också för Anders Fries bakom broder Clas i H 55.

Ann-Sofie Johansson blev tvåa i D 40 och istället för guld får hon glädja sig åt att äta av maken Eriks plockade kantareller till middag. Hur lång tid det tar att plocka kantareller kan man se om man studerar resultatlistan för H 40 idag…

3 Comments on “Nya framgångar i NM

  1. Jag tycker nog att man har ett visst ansvar som ordförande. Jag menar bomfritt lopp fram tom åttan o sedan plocka kantareller i drygt 20 minuter. Får man verkligen göra så? Vad säger styrelsen?

  2. Bra Erik, då är vi i gott sällskap, jag kunde inte heller låta bli ett kantarellplock i en träningstävling på Tavelsjöberget, plockade ut kartan ur plastfickan och fyllde den. Det smakade mkt gott!

  3. Tja, vad ska man säga. Efter en mindre lyckad insats till 9:de kontrollen får man helt enkelt prioritera….
    Idag hittade jag ännu mer kantareller men jag hade inte tid att plocka dem. Dessbättre vet jag den här gången exakt var de finns på kartan så ”Vartannatårslöparen” kan få den exakta positionen 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *