SILVER-SIMON-GRATTIS!

februari 8, 2018 Tjelvar 1 comment

Umeå OK:s Simon Eriksson blev idag JVM-silvermedaljör när han åkte andrasträckan på stafetten i Bulgarien när EM- och JVM-tävlingarna avslutades. Norrbottningen Robin Salén vann första sträckan och skickade ut Simon med den dryg minuts ledning. Ryssland kom ikapp och drog också ifrån Simon som växlade ut till slutmannen Henning Sjökvist 1.50 efter ryssarna.

– Jag gjorde väl ett dåligt vägval, och det var nog där som ryssen passerade mig, sa Simon när jag pratade med honom några timmar efter loppet.
– Det var nervöst förstås också, att gå ut i ledningen men i det stora hela gick det ju riktigt bra!

På slutsträckan tappade laget ytterligare en dryg minut och avståndet upp till guldplatsen blev till slut 3.13. Till Norge på tredje plats hade svensktrion en marginal på 1.08.

I EM-stafetten för seniorer kom Sveriges lag med Erik Blomgren på mittsträckan på sjätte plats, eller på fjärde plats om man bara räknar ett lag per nation som det egentligen ska göras.

Efter första sträckan låg Sverige genom Martin Hammarberg på fjärde plats, 1.35 efter ledande Norge. Erik började riktigt bra och höll placering och avståndet i ungefär 5 av banans 7 km. Men på sista delen tappade Erik två placeringar och dessutom tid på Norge i täten till 3.20.

Erik Rost på sista sträckan kunde inte plocka varken tid eller placeringar och i mål var det svenska laget nästan fem minuter efter segrande Norge 1. Ryssland 1 var tvåa och därefter kom följande lag innan sverigeettan; Ryssland 2, Finland 1 och Norge 2.

1 Comment on “SILVER-SIMON-GRATTIS!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *