Klart för final i Norrköping

juli 26, 2019 Tjelvar No comments exist

Efter tredje dagens andraplats så återställde Elisabeth Fries ordningen och tog sin tredje etappseger i D 60 när medeldistansen avgjordes på den fjärde tävlingsdagen av O-ringen.  De tre sista etapperna har målet nedanför slalombacken Yxbacken norr om Norrköping – för övrigt den backe som lade grunden för Pernilla Wibergs alpina framgångar.

Elisabeth Fries ledning i totalen är nu nästan 14 minuter och en slutseger för klubbens veteranvärldsmästarinna känns mer eller mindre kassaskåpssäker.

I ledning inför jaktstarten är också Clas Fries som dock bjöd in sina konkurrenter till en kamp om slutsegern genom flera misstag på fredagsloppet. Clas har nu dryga två minuters försprång när han ger sig ut på sista etappen.

Maja Lundholm är kvar som trea i D 13 och på nionde plats i samma klass springer Tuva Sirviö ut. Maja inledde med två etappvinster och har sedan varit mera ”mänsklig” medan Tuva varit jämnheten själv hela veckan och får nu springa ut sju minuter efter Maja.

En annan av våra ungdomar som varit stabil och säker är Otto Timby i H 14. Efter en 15:e plats på fjärde etappen ligger han nu på sjätte  plats inför avslutningen.

Av ungdomarna med  framskjutna placeringar kan vi också nämna Märta Östberg som blev sexa i D 11 och klättrade upp till 13:e plats.

På sista etappen får dom som ligger på topp 15 i sina klasser en speciell nummerlapp med sin totalplacering efter fyra etapper – en åtråvärd trofé  som är förunnat knappt 10% av de ca 20 000 deltagarna i O-ringen. Det här är övriga, inte tidigare nämnda UOK:are, som har nått nummerlappsplacering efter fyra dagars tävlande:

Tobias Eriksson sjua i H 45 Motion, Fredrik Samuelsson sjua i H 40 Motion, Anita Ljungberg 11:a i D 70 Kort, Gunnar Timner 12:a i H 85, Marcus Lagebrandt 13:e i H 21 Motion och Britt Karlsson 14:e i D 65 Kort

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *