Uppdatering av läget i Umeå OK

april 23, 2020 Tjelvar No comments exist

POSITIVT:

Träningsverksamheten rullar på, i princip som planerat, men med en del anpassningar för att följa de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten har angett. Våra grupper för nya orienterare sätter igång måndag 4 maj och kör sedan fram till måndag 8 juni.

Våra olika populära Naturpassarrangemang med Skoj På Hoj, Dra Åt Skogen, Holmsund/Obbola-paketet och Gång På Gång är snart på gång. Även här är det beräknade startdatumet 4 maj och vi kommer inom kort att uppdatera informationen på www.umeaok.se/naturpasset

Som ersättning till de traditionella motionsorienteringarna har vi under tre veckor i april genomfört Veckans banor och det har blivit ett populärt alternativ med bra deltagande.

NEGATIVT:

Det blir ingen Stafesten för UNICEF i Umeå i år. Huvudmannen för arrangemanget, Marathongruppen, har i samråd med oss i Umeå OK beslutat att ställa in. Tråkigt förstås!

Troligt är det också att vi ställer in orienteringstävlingarna Västerbottens 3-dagars 5-7 juni. Här funderar vi på att ersätta det arrangemanget med en serie mindre närtävlingar för att ge redan tävlingsaktiva ungdomar och juniorer i första hand en möjlighet att tävla i kvalificerad terräng.

Det är nu också klart att femdagarstävlingen OOcup i Umeå som skulle ha genomförts sommaren 2021 kommer att flyttas till 2022 för att följa Oringen-programmet eftersom vi ser stora fördelar med att ha OOcup i Umeå i nära anslutning till O-ringen i Åre som redan flyttats till 2022, Det här är egentligen inte så negativt, utan ger oss bara större tidsmarginal att planera arrangemanget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *